Hashure me fruta të thata, shegë dhe mjaltë për Nevruz
600 gr grurë
1500 ml ujë
4-5 lugë gjelle mjaltë
1 lugë gjelle kanellë pluhur
100 gr rrush të thatë
180 gr arra të thërmuara
100 gr kumbulla të thata
Kokrrat e një shege mesatare
1 lugë kafeje kripë të trashë
1.Lajmë grurin dhe e shtojmë në një enë të thellë.
2.Shtojmë ujin me pak kripë dhe e zjejmë në zjarr të ngadaltë për gati 1-2 orë.
3.Pasi gruri është zjerë dhe ka trashur ujin e largojmë nga zjarri dhe i shtojmë kanellën. E përzjejmë mirë.
4.Më pas shtojmë lugët e mjaltit, kumbullat, rrushin apo dhe fiqtë e thatë .
5.Kumbullat dhe fiqtë i presim në copëza të vogla.
6.E shtrojmë nëpër gota apo enë ëmbëlsirash dhe e mbulojmë me arra të shtypura, rrush të thatë, shegë dhe e pluhurosim me kanellë.
1️⃣ Zierja e perimeve Qëroni dhe prijeni pataten e ëmbël dhe karrotën në copa të vogla. Vendosini në një tenxhere me pak ujë dhe ziejini për 15 minuta, derisa të zbuten plotësisht. 2️⃣ Blenderimi Kullojeni pjesën më të madhe...
1️⃣ Përzierja e përbërësve të lëngshëm Në një tas, rrahim vezët me sheqerin derisa të bëhen një masë kremoze. Shtojmë vajin, lëngun e portokallit dhe vaniljen, duke përzier lehtë. 2️⃣ Shtimi i përbërësve të thatë Shtojmë miellin, pluhurin pjekës...
1️⃣ Përzierja e mbushjes Në një tas, përziejmë vezët, kosin, qumështin dhe pluhurin pjekës. Shtojmë djathin e thërrmuar dhe përziejmë mirë. 2️⃣ Shtresa e petëve Lyejmë një tavë me pak vaj ose gjalpë. Vendosim një petë në fund dhe...
Lini një koment