Harrojeni limonin. Kjo limonadë shtëpie me nektarina do i kënaqë fëmijët tuaj!
1 litër ujë
150 ml lëng limoni
100 gram mjaltë
5 nektarina
4 kajsi
1 mollë
1.Në një tenxhere me ujë shtoni mjaltin dhe e vendosni të ziejë përreth 5 minuta.
2.Sapo mjalti të jetë shkrirë tërësisht e fikni zjarrin dhe e lini mënjanë. I shtoni lëngun e limonit.
3.Ndërkohë lani dhe prisni frutat në kubikë. I zieni për 10 minuta sa të zbutën dhe kalojini në një blender .
4.I trazoni derisa të krijohet një pure.
5.Tani kalojeni purenë e frutave me një sitë dhe e bashkoni me pjesën tjetër të ujit me mjaltë e limon. Kujdesuni që lëkurat e frutave t’i keni hequr me sitë.
6.Kalojeni lëngun në një kanë dhe e ruani në frigorifer. Shijohet i ftohtë!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment