Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Një recetë fantastike e shijimit të mishit të bardhë të pulës. Pana dhe mustarda do i shtojnë akoma më shumë shijen kësaj pjate...
Filetot e pulës i rrihni me një çekiç kuzhine për t’i bërë sa më të holla.
Tek çdo fileto vendosni afërsisht 2 lugë djathë të grirë, 1 gjethe sherbele të grirë ose majdanoz nese nuk preferoni sherbelënn.
Mblidhini si role dhe fiksojini me një kruajtëse dhëmbësh.
Në një tigan hidhni pak vaj ulliri, hudhrën e shtypur dhe kur vaji të jetë ngrohur skuqini roletë e mishit nga të gjitha anët.
Spërkatini me pak kripë dhe lëng limoni.
Shtoni në tigan salcën, panën dhe i lemë në zjarr të ulët për 10 minuta afërsisht, derisa mishi të jetë skuqur aq sa duhet.
Nëse salca trashet shumë hollojeni me pak pana ose qumësht.
Sherbejini roletë së bashku me salcën, pak vaj ulliri, piper dhe majdanoz të grirë ose gjethe sherbele. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment