Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Gjella me patate bëhet edhe pa mish. Dhe në fund të shijon po aq shumë. Provojeni edhe ju këtë version me recetën e Nepsit.
Qëroni patatet dhe i prisni në kubik të vegjël.
Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën e grirë imët.
Shtoni hudhrat dhe selinonë.
Trazojini mirë dhe pas 5 minutash shtoni domatet e prera në copa të vogla dhe pa lëkurë.
Pasi domatet të jenë tretur shtoni patatet.
I përzieni mirë dhe shtoni specin pluhur e piperin.
Në fund shtoni 2-3 gota ujë të nxehtë dhe e lini gjellën në zjarr për 35 minuta. Nga fundi i shtoni një lugë gjelle kripë (jo plot).
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment