Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Lani dhe qëroni patatet. Pritini fillimisht në feta të trasha e më pas në kubikë të vegjël. Në një tas rrihni vezët, shtoni kripë dhe piper sipas dëshirës.
Shtoni dhe bukën e thekur të grirë, djathin Grana të grirë, pak rigon si dhe patatet e prera në kubikë.
Merrni një tepsi me anë të larta, lyejeni me vaj, hidhni një shtresë buke të thekur të grirë dhe shtoni përbërjen në të.
Piqeni fritatën në furrë të parangrohur në 170 gradë për 50 minuta.
Kur të ketë marrë ngjyrën e dëshiruar në sipërfaqe, hiqeni nga furra, lëreni të vaket dhe shërbejeni të prerë në copa.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment