Lani mirë patëllxhanët, i prisni përgjysmë dhe u hiqni tulin e brendshëm.
Patëllxhanët i vendosni për të zierë.
Ndërkohë në një tigan me pak vaj vendosni për të skuqur tulin e patëllxhanëve. I grini sipër qepët dhe domatet. Shtoni edhe hudhrat e copëtuara. I përzieni mirë dhe i lini të skuqen për disa minuta.
I shtoni 1 gotë ujë, ose 1 gotë nga lëngu me të cilin zietë patëllxhanët. I lini për 10 minuta në zjarr derisa të zbuten mirë.
Pasi patëllxhanët të kenë zierë merrni dhe një tavë dhe i radhisni.
I mbushni me masën që përgatitët dhe pjesën që mbetet ia hidhni përsipër. E niveloni mirë me ndihmën e një luge.
Tani e fusni në furrë për 35 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment