Fole dallëndyshesh, receta e veçantë që i “rrëmbyem” kuzhinës së Rezit!
D’artes by Rezi është një tjetër blogere ushqimi që po spikat me pjatat e shijshme dhe fotot e kuruara deri në detaj. Shumica prej gjërave që ajo gatuan janë me natyrë tradicionale, por mënyra e veçantë në servirje dhe finesa që bie në sy, të ftojnë menjëherë që t’i gatuash edhe ti nga shtëpia këto receta praktike.
Sot, ne i “rrëmbyem” Rezit një recetë tepër të veçantë që duhet “Fole Dallëndyshesh”.
Jeni kuriozë të dini sesi përgatitet?
Atëherë si fillim ju duhen këto përbërës:
½ e petës sfoliatë (e gatshme)
Mortadella e ndarë në feta të holla rrumbullake
Djathë gouda e butë (e prerë në katrorë)
Kërpudha të prera në copa të vogla
Salcë Beshamel
Udhëzime mbi përgatitjen:
Petën sfoliatë e ndani përgjysmë dhe e hapni me dorë sa të mundeni.
Sipërfaqen e saj e spërkasni me disa lugë beshamel. Për recetën e salcës beshamel mund të klikoni këtu.
Shtroni me radhë fetat mortadellës, sipër tyre fetat e djathit gouda, më pas kërpudhat dhe disa lugë beshamel (Sasia e përbërësve varet edhe numri i personave).
E mblidhni role petën e mbushur, duke mbyllur fillimisht anët në mënyrë që të mos dalë mbushja.
Rolenë e prisni më kujdes në feta me trashësi 5 cm.
I vendosni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
Sipër i shtoni përsëri beshamel dhe i fusni në furrë të piqen në temperaturë 200 gradë për 15 minuta.
Ju bëftë mirë!
Foto dhe receta, marrë nga faqja zyrtare në Instagram e 𝓓’𝓪𝓻𝓽𝓮𝓼 𝓫𝔂 𝓡𝓮𝔃𝓲
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment