Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Kombinim i thjeshtë, por që do ju bëjë ta 'fshini' të gjithë pjatën!
Spinaqin e larë dhe të grirë e vendosim në një tenxhere, e mbulojmë me kapak dhe e lemë të ulë vëllimin.
Në një tigan hedhim pak vaj, spërkasim filetot me kripë dhe piper dhe i vendosim të marrin ngjyrë nga të dyja anët.
Më pas i shuajmë filetot me pak verë dhe i lemë derisa të avullojë alkooli.
Ndërkohë përgatisim beshamelin. Në një tenxhere hedhim gjalpin dhe sapo të shkrijë shtojmë miellin dhe e kaurdisim derisa të ndryshojë pak ngjyrë.
Shtojmë më pas qumështin dhe sapo masa të bëhet kremoze shtojmë vezën, djathin e verdhë të grirë në rende, kripë, piper të bardhë dhe arrë moskat.
Largojmë spinaqin nga tenxherja. Hedhim në tenxhere një lugë vaj ulliri dhe kaurdisim një qepë të grirë hollë.
Shtojmë më pas spinaqin, e trazojmë që të lidhet me qepën dhe më pas e vendosim spinaqin në një tavë të thellë.
Vendosim mbi spinaq filetot e pulës dhe beshamelin.
E spërkasim me pak djathë të verdhë të grirë në rende dhe e vendosim tavën në furrë në temperaturën 200 gradë Celsius për 25-30 minuta. Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga balkanweb.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment