Fileto pule me kunguj. Recetë e shijshme dhe aspak e yndyrshme!

Fileto pule me kunguj. Recetë e shijshme dhe aspak e yndyrshme!

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 20 minuta

Pa yndyrë, por me shumë shije. Filetot e pulës të kombinuara me kunguj e karota, janë një recetë e shkëlqyer.

Ingredientët

  • 2 fileto pule
  • 3 karota
  • 3 kunguj
  • 2 lugë gjelle vaj
  • 2 lugë gjelle gjalpë
  • kripë, piper të kuq e të zi
  • pak rigon

Udhëzimet

1

Në fillim presim filetot në kubikë të vegjël, hedhim gjalpin dhe vajin në tigan (në sasi shumë të vogla) dhe shtojmë aty filetot.

2

I lëmë të skuqen mirë dhe shtojmë erëzat sipas dëshirës. Kur të jenë pothuajse gati, i heqim mënjanë.

3

Presim kungujt dhe karotat në rrathë të vegjël dhe i hedhim në tiganin ku skuqëm filetot, pa shtuar yndyrë.

4

Vendosim një kapak që puthitet mirë, në mënyrë që perimet të përgatiten me avullin e tyre, duke qëndruar të buta dhe njëkohësisht të shëndetshme.

5

Nuk shtojmë ujë. Në përfundim, shtojmë edhe filetot dhe pjata është gati. Ju bëftë mirë!

Lini një koment