Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Të rinjtë nën 25 vjeç janë ndërgjegjësuar se humbja e kontrollit për shkak të alkoolit mund të shkaktojë probleme ose t’i çojë në telashe. Dhe në vend të ‘coktail’ preferojnë mocktail. Mocktail, një coktail- mock, nga anglishtja ‘fals’, jo alkoolik, domethënë. Trendi vjen nga Manhatan dhe baristët kanë rizbuluar përzierjen e përmbajtjeve me bazë të ulët, shumë të ulët ose zero alkool.
Kështu mund të pihet më mirë dhe më shumë sepse mocktail duhet gjithashtu të përgatitet me përbërës sa më natyralë të jetë e mundur dhe jo me pije të gazuara, shurup glukoze apo lëngje frutash industriale. Kështu pijet e të shtunave mbrëma përveçse nuk shkaktojnë dëme, mund të bëhen aleate të shëndetit, me veti detox, energjike dhe drenazhuese.
Përveç frutave dhe perimeve bazë të coktailit, baristët shtojnë edhe xhenxhefil, shafran Indie, çaj jeshil e vaj kokosi.
Të rinj të matur
Detyra e vështirë e të bërit party pa alkool duket se është përmbushur: në Londër, Nju Jork e Stockholm të rinjtë rezevojnë online datat dhe vendet e party-ve ‘sober’ pa alkool.
Sipas raportit më të fundit të projektit Espad tek të rinjtë europianë, në mesin e adoleshentëve është vënë re një zvogëlim i menjëhershëm nga 89% në 80% dhe një konsum nga 56% në 48% me një rënie të dukshme pas kulmit të arritur në vitin 2003.
Prodhuesit e pijeve kanë një audiencë të re fëmijësh të informuar, të gatshëm për të blerë pije joalkoolike në emër të mirëqenies. ‘Sober Curious’ është togfjalëshi që i identifikon së fundi ata.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment