Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Në fillim pastrojmë dhe lajmë me ujë të rrjedhshëm patëllxhanët, domatet dhe specat.
2.Patëllxhanët dhe specat i presim në rrathë të hollë ose në shirita. Vendosim një tigan të madh në zjarr.
3.Më pas shtojmë vajin e ullirit dhe specat.
4.Shtojmë patëllxhanët e prerë dhe hudhrat e grira ose të shtypura dhe i lemë të skuqen për pak duke i kavardisur.
5.Domatet i presim në feta të vogla ose kubike. Domatet e grira i shtojmë tek tigani ku kemi patëllxhanët e specat.
6.Ju hedhim kripë dhe i lemë të zjejnë derisa salca të jetë bërë e trashë dhe vaji ullirit të dalë në sipërfaqe.
7.Në këtë moment, fërgesën e heqim nga zjarri, e kalojmë në një tavë pjekjeje dhe siper hedhim gjizën.
8.Duke e përzierë e spërkatim me pak piper dhe disa pika gjalpë të freskët dhe e futim në furrë për 7-8 minuta.
9.Sipas dëshirës përveç përbërësve më sipër fërgesës i shtohen edhe qepë të njoma ose djathë i thërrmuar në vend të gjizës.
10.Pasi tava me speca e patëllxhanë të jetë pjekur e shoqërojmë me bukë të thekur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment