Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Në fillim pastrojmë dhe lajmë me ujë të rrjedhshëm patëllxhanët, domatet dhe specat.
2.Patëllxhanët dhe specat i presim në rrathë të hollë ose në shirita. Vendosim një tigan të madh në zjarr.
3.Më pas shtojmë vajin e ullirit dhe specat.
4.Shtojmë patëllxhanët e prerë dhe hudhrat e grira ose të shtypura dhe i lemë të skuqen për pak duke i kavardisur.
5.Domatet i presim në feta të vogla ose kubike. Domatet e grira i shtojmë tek tigani ku kemi patëllxhanët e specat.
6.Ju hedhim kripë dhe i lemë të zjejnë derisa salca të jetë bërë e trashë dhe vaji ullirit të dalë në sipërfaqe.
7.Në këtë moment, fërgesën e heqim nga zjarri, e kalojmë në një tavë pjekjeje dhe siper hedhim gjizën.
8.Duke e përzierë e spërkatim me pak piper dhe disa pika gjalpë të freskët dhe e futim në furrë për 7-8 minuta.
9.Sipas dëshirës përveç përbërësve më sipër fërgesës i shtohen edhe qepë të njoma ose djathë i thërrmuar në vend të gjizës.
10.Pasi tava me speca e patëllxhanë të jetë pjekur e shoqërojmë me bukë të thekur.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment