Fëmijët nuk t’i hanë perimet? Zgjidhja është një rizoto shumëngjyrëshe

Fëmijët nuk t'i hanë perimet? Zgjidhja është një rizoto shumëngjyrëshe

Persona: 3
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 20 minuta

Ingredientët

  • 300 gram oriz
  • 1 domate, 1 kungull, 1 patëllxhan, 1 karotë, 1 spec jeshil, 1 spec të kuq
  • Lëng perimesh
  • 1 lugë gjelle mascarpone
  • 1 lugë gjelle gjalpë
  • 100 gram djathë kaçkavall
  • 1 tufë borzilok
  • 1 tufë majdanoz
  • Kripë, piper

Udhëzimet

1

Si fillim lani mirë perimet dhe i prisni në kubikë.

2

Në një tigan me vaj ulliri skuqni orizin. Pas disa minutash shtoni perimet.

3

Gradualisht shtoni perimet dhe e përzieni vazhdimisht. Nga fundi i shtoni mascarponen, djathin kaçkavall, gjalpin, kripën, piperin, borzilokun, majdanozin.

4

E lini rizoton në zjarr edhe për 5 minuta të tjera duke e trazuar vazhdimisht dhe më pas e hiqni nga zjarri.

5

Shërbejeni rizoton e ngrohtë tek fëmijët.

Lini një koment