Fasule me kumbulla të thata, siç nuk i keni provuar kurrë!
500 gr fasule
1 lugë sodë buke
100 gr qepë të grira
10 gr karotë të grirë në rende
1 lugë e vogël mëlmesë perimesh
12 kumbulla të thara
2 lugë vaj
1 lugë e vogël piper të kuq
1 lugë e vogël majdanoz të grirë
Kripë
Në një tenxhere hidhni fasulet, shtoni ujë, sodë buke dhe vendosini të zihen.
Pasi fasulet të kenë valuar lëreni që të zihen afro 20 minuta.
Kullojini dhe i shpëlani fasulet dhe i zhvendosni në një tenxhere.
Sipër hidhni një litër ujë të ftohtë, i shtoni qepën, karotën dhe vegetën dhe e zieni në temperaturë mesatare derisa fasulet të zbuten (herë pas here shtoni nga pak ujë nëse e shihni të nevojshme).
Ndërkohë hidhni kumbullat e thara në ujë.
Kur fasulet të zbuten, kulloni kumbullat dhe i hidhni në vaj të nxehur.
Lërini të bëhen pak dhe shtoni piperin e kuq, përziejini dhe hidhini tek fasulet e ziera.
Lërini të zihen së bashku edhe afro 10 minuta, më pas shtoni kripë sipas shijes dhe hidhni fletët e majdanozit.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment