1.Hedhim panën në një enë të ftohtë dhe e rrahim me makinerinë elektrik për gati 10 minuta. Me pas e vendosim në frigorifer.
2.Sheqerin dhe vezët i rrahim me rrahësin elektrik në një enë tjetër për gati 15 minuta, derisa të bëhet marengë. I bashkojmë të dyja masat, panën e rrahur me vezët duke i përzier ngadalë me ndihmën e të një luge. Masën e vendosim në frigorifer për disa minuta.
3.Masën e ndajmë në dy pjesë. Në një pjesë hedhim pak esencë vanilje, ndërsa në tjetrën hedhim manaferrat dhe e trazojmë.
4.Në një tavë katrore shtrojmë radhë gjysmat e biskotave. Sipër hedhim akulloren e përgatitur. Do të kemi parasysh që në gjysmën e rreshtave të
vendosim masën me ngjyrë dhe në gjysmën tjetër masën e bardhë me vanilje.
5.E hapim mirë masën dhe sipër vendosim biskotat njëra pas tjetrës. Tavës sipër i vendosimqeske kuzhine dhe e futim në frigorifer për 3-4 orë.
6.Biskota akullore pothuajse janë gati. Mjafton t’i presim sipas formave të biskotave dhe t’i shërbejmë.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment