1.Hedhim panën në një enë të ftohtë dhe e rrahim me makinerinë elektrik për gati 10 minuta. Me pas e vendosim në frigorifer.
2.Sheqerin dhe vezët i rrahim me rrahësin elektrik në një enë tjetër për gati 15 minuta, derisa të bëhet marengë. I bashkojmë të dyja masat, panën e rrahur me vezët duke i përzier ngadalë me ndihmën e të një luge. Masën e vendosim në frigorifer për disa minuta.
3.Masën e ndajmë në dy pjesë. Në një pjesë hedhim pak esencë vanilje, ndërsa në tjetrën hedhim manaferrat dhe e trazojmë.
4.Në një tavë katrore shtrojmë radhë gjysmat e biskotave. Sipër hedhim akulloren e përgatitur. Do të kemi parasysh që në gjysmën e rreshtave të
vendosim masën me ngjyrë dhe në gjysmën tjetër masën e bardhë me vanilje.
5.E hapim mirë masën dhe sipër vendosim biskotat njëra pas tjetrës. Tavës sipër i vendosimqeske kuzhine dhe e futim në frigorifer për 3-4 orë.
6.Biskota akullore pothuajse janë gati. Mjafton t’i presim sipas formave të biskotave dhe t’i shërbejmë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment