1.Hedhim panën në një enë të ftohtë dhe e rrahim me makinerinë elektrik për gati 10 minuta. Me pas e vendosim në frigorifer.
2.Sheqerin dhe vezët i rrahim me rrahësin elektrik në një enë tjetër për gati 15 minuta, derisa të bëhet marengë. I bashkojmë të dyja masat, panën e rrahur me vezët duke i përzier ngadalë me ndihmën e të një luge. Masën e vendosim në frigorifer për disa minuta.
3.Masën e ndajmë në dy pjesë. Në një pjesë hedhim pak esencë vanilje, ndërsa në tjetrën hedhim manaferrat dhe e trazojmë.
4.Në një tavë katrore shtrojmë radhë gjysmat e biskotave. Sipër hedhim akulloren e përgatitur. Do të kemi parasysh që në gjysmën e rreshtave të
vendosim masën me ngjyrë dhe në gjysmën tjetër masën e bardhë me vanilje.
5.E hapim mirë masën dhe sipër vendosim biskotat njëra pas tjetrës. Tavës sipër i vendosimqeske kuzhine dhe e futim në frigorifer për 3-4 orë.
6.Biskota akullore pothuajse janë gati. Mjafton t’i presim sipas formave të biskotave dhe t’i shërbejmë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment