1.Hedhim panën në një enë të ftohtë dhe e rrahim me makinerinë elektrik për gati 10 minuta. Me pas e vendosim në frigorifer.
2.Sheqerin dhe vezët i rrahim me rrahësin elektrik në një enë tjetër për gati 15 minuta, derisa të bëhet marengë. I bashkojmë të dyja masat, panën e rrahur me vezët duke i përzier ngadalë me ndihmën e të një luge. Masën e vendosim në frigorifer për disa minuta.
3.Masën e ndajmë në dy pjesë. Në një pjesë hedhim pak esencë vanilje, ndërsa në tjetrën hedhim manaferrat dhe e trazojmë.
4.Në një tavë katrore shtrojmë radhë gjysmat e biskotave. Sipër hedhim akulloren e përgatitur. Do të kemi parasysh që në gjysmën e rreshtave të
vendosim masën me ngjyrë dhe në gjysmën tjetër masën e bardhë me vanilje.
5.E hapim mirë masën dhe sipër vendosim biskotat njëra pas tjetrës. Tavës sipër i vendosimqeske kuzhine dhe e futim në frigorifer për 3-4 orë.
6.Biskota akullore pothuajse janë gati. Mjafton t’i presim sipas formave të biskotave dhe t’i shërbejmë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment