Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Nëse i adhuron recetat mesdhetare dhe je një vegan, kjo recetë është shkruar fiks për ty!
Hapni mirë petën në tavolinën e punës.
E shtypni me një pirun duke krijuar kështu disa hapsira dhe me një furçe e lyeni me vaj ulliri. E fusni në furrë për 10 minuta në temperaturë 200 gradë.
Hiqeni nga furra dhe e lyeni picën me pesto. Shtoni më pas perimet dhe djathin.
Shtoni sipër pak vaj ulliri, kripë, piper dhe rigon.
E fusni në furrë për 10-15 minuta të tjera.
E nxirrni picën nga furra dhe e lini disa të ftohet para se ta servirni. I shtoni në fund edhe gjethet e borzilokut.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment