Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Edhe spinaq edhe shegë. Edhe akullore edhe çokollatë... Shijojeni këtë recetë!
Në një tenxhere shkrijmë ½ lugë gjelle gjalpë, vaj ulliri dhe pasi e shpëlajmë orizin, e kaurdisim mirë.
E shuajmë orizin me verë të bardhë dhe sapo të avullojë alkooli i verës, shtojmë pak e nga pak lëngun e perimeve duke e trazuar orizin vazhdimisht.
Pasi orizi përthith lëngun e perimeve shtojmë përsëri pak e nga pak. Kështu vazhdojmë deri në përfundimin e lëngut të perimeve.
Në fund shtojmë gjalpin e mbetur, 2 lugë gjelle pana, parmixhano dhe spinaqin për një minutë.
E largojmë nga zjarri duke shtuar edhe kokrrat e shegës dhe e servirim menjëherë duke e spërkatur me parmixhanon e mbetur. Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga: shqiptarja.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment