Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Parangrohni furrën në 200 gradë.
Lulelakrën pastrojeni mirë dhe më pas i vendosni copat e saj në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
I shtoni sipër vaj ulliri, hudhër, kripë dhe piper. I trazoni pak me dorë dhe i fusni në furrë për 20 minuta.
Ndërkohë në një tigan skuqni gjalpin.
Shtoni miellin dhe e përzieni vazhdimisht që të mos krijojë kokrriza. Shtoni qumështin e ngrohtë dhe arrëmyshkun.
I përzieni mirë për 3-5 minuta.
Nxirreni tavën me lulelakër nga furra.
I shtoni sipër beshamelin që përgatitët, galetën dhe në fund djathin.
E fusni në furrë edhe për 20-25 minuta të tjera. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment