Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
Në një enë kombinoni miellin, pluhurin pjekës, kripën.
Ndërkohë në një enë tjetër kombinoni salcën e mollës, qumështin, shurupin e panjës, vaniljen, uthullën e mollës dhe i trazoni mirë. Gradualisht shtoni masën me miellin dhe e trazoni mirë.
Kalojeni masën në forma specifike për donuts.
Futeni në furrë për t’i pjekur në temperaturë 190 gradë celsius, për gati 15-20 minuta.
Pasi të jenë i nxirrni dhe i lini të ftohen tërësisht.
Ndërkohë në një enë bashkoni sheqerin pluhur, kakaon , qumështin dhe i trazoni mirë.
Merrni donuts-at dhe i lyeni me çokollatën që sapo përgatitët. I shtoni në fund disa copëza çokollate me ngjyra.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment