Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Në një tas bashkoni miellin, 150 ml ujë dhe i rrihni mirë. Shtoni majanë, sheqerin, lëkurën e limonit, kripën dhe vazhdoni t’i përzieni.
2.Tani i shtoni vezët e rrahura paraprakisht dhe i përzieni ende.
3.Sapo brumi të jetë bërë kompakt, e hiqni nga makineria dhe e punoni edhe për disa minuta të tjera me dorë në tavolinën e punës.
4.Mbështilleni me një qese kuzhine dhe e lini për 2-3 orë të qendrojë në frigorifer.
5.Më pas e nxirrni dhe e ndani brumin në disa pjesë të vogla të barabarta.
6.I rrumbullakosni me dorë dhe i vendosni për t’i skuqur në një tigan me vaj të nxehur.
7.I ktheni para e mbrapa në mënyrë që ato të skuqen mirë.
8.I servirni në një pjatë. I prisni pak me thikë dhe i mbushni brenda me një lugë çaji nga reçeli juaj i preferuar.
9.I shtoni sipër edhe pak sheqer pluhur. Kështu veproni me çdo donuts tjetër. Shijojini!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment