1.Hiquni bishtat domateve, zbrazini nga farat dhe tuli, hidhuni pak kripë dhe vërini përmbys që të kullojnë.
2.Në një tigan, skuqni qepën me vaj ulliri, shtoni mish, fërgojini pak sa të marrin ngjyrë dhe shuajini me verë të bardhë, përpara se të hidhni tulin e hequr të domateve.
3.Shtojini përzierjes gjethen e dafinës dhe rrënjët e karafilit, provojeni për kripë dhe shtojini sipas shijes tuaj, ndërsa lini gjithçka të gatuhet në zjarr mesatar, duke përzier herë pas here, derisa të mpaket dhe të mblidhet.
4.Me mbushjen e përgatitur mbushni domatet e qëruara, vendosini në një tavë pjekjeje dhe mbulojini domatet me salcën beshamel.
5.Piqini në furrë me 200 gradë derisa të tkurren dhe lëshojnë aromën dhe shijen e tyre.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment