Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Lajmë patatet dhe i vendosim për të zierë të plota për 25-30 minuta. Presim fileton e pulës në kubikë mesatar dhe me pak vaj i skuqim për 10-15 minuta.
2.I largojmë nga tigani. Në po atë tigan kaurdisim kërpudhat dhe më pas qepën të grirë hollë për 10-15 minuta.
3.Shtojmë tek qepa dhe kërpudhat, 8 lugë gjelle miell, kripë dhe piper të zi. E përziejmë miellin për 1 minutë dhe shtojmë në tigan kubikët e filetos së pulës.
4.I trazojmë dhe i shuajmë me qumësht e lëmë të marrë valë dhe e largojmë nga zjarri.
5.Në një tavë qeramike shtojmë si bazë të gjithë çka gatuam në tigan e nivelojmë dhe e mbulojmë komplet sipërfaqen me djathë pice të grirë trashë.
6.Mbi djathë grijmë në rende nga ana më e trashë patatet e ziera dhe përsëri mbulojmë komplet sipërfaqen e tavës.
7.Mbi djathë e spërkasim me pak kripë dhe spec pikant në copëza. Vendosim tavën në furrë në temperaturë 180 gradë C për 30 minuta.
8.Pasi e nxjerrim nga furra e lëmë të bjerë temperatura dhe e servirim si pastiço të shoqëruar me sallatë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment