Do e shijoni pa masë! Kjo është receta e tavës me fileto pule, kërpudha dhe pure patatesh
500 gram patate
500 gram fileto pule
300 gram kërpudha (champignon)
1 lugë gjelle miell
1 qepë
Kripë dhe piper të zi
150 gr djath pice
Piper djegës i copëtuar
400 ml qumësht
Vaj ulliri
1.Lajmë patatet dhe i vendosim për të zierë të plota për 25-30 minuta. Presim fileton e pulës në kubikë mesatar dhe me pak vaj i skuqim për 10-15 minuta.
2.I largojmë nga tigani. Në po atë tigan kaurdisim kërpudhat dhe më pas qepën të grirë hollë për 10-15 minuta.
3.Shtojmë tek qepa dhe kërpudhat, 8 lugë gjelle miell, kripë dhe piper të zi. E përziejmë miellin për 1 minutë dhe shtojmë në tigan kubikët e filetos së pulës.
4.I trazojmë dhe i shuajmë me qumësht e lëmë të marrë valë dhe e largojmë nga zjarri.
5.Në një tavë qeramike shtojmë si bazë të gjithë çka gatuam në tigan e nivelojmë dhe e mbulojmë komplet sipërfaqen me djathë pice të grirë trashë.
6.Mbi djathë grijmë në rende nga ana më e trashë patatet e ziera dhe përsëri mbulojmë komplet sipërfaqen e tavës.
7.Mbi djathë e spërkasim me pak kripë dhe spec pikant në copëza. Vendosim tavën në furrë në temperaturë 180 gradë C për 30 minuta.
8.Pasi e nxjerrim nga furra e lëmë të bjerë temperatura dhe e servirim si pastiço të shoqëruar me sallatë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment