Do e shijoni pa masë! Kjo është receta e tavës me fileto pule, kërpudha dhe pure patatesh
500 gram patate
500 gram fileto pule
300 gram kërpudha (champignon)
1 lugë gjelle miell
1 qepë
Kripë dhe piper të zi
150 gr djath pice
Piper djegës i copëtuar
400 ml qumësht
Vaj ulliri
1.Lajmë patatet dhe i vendosim për të zierë të plota për 25-30 minuta. Presim fileton e pulës në kubikë mesatar dhe me pak vaj i skuqim për 10-15 minuta.
2.I largojmë nga tigani. Në po atë tigan kaurdisim kërpudhat dhe më pas qepën të grirë hollë për 10-15 minuta.
3.Shtojmë tek qepa dhe kërpudhat, 8 lugë gjelle miell, kripë dhe piper të zi. E përziejmë miellin për 1 minutë dhe shtojmë në tigan kubikët e filetos së pulës.
4.I trazojmë dhe i shuajmë me qumësht e lëmë të marrë valë dhe e largojmë nga zjarri.
5.Në një tavë qeramike shtojmë si bazë të gjithë çka gatuam në tigan e nivelojmë dhe e mbulojmë komplet sipërfaqen me djathë pice të grirë trashë.
6.Mbi djathë grijmë në rende nga ana më e trashë patatet e ziera dhe përsëri mbulojmë komplet sipërfaqen e tavës.
7.Mbi djathë e spërkasim me pak kripë dhe spec pikant në copëza. Vendosim tavën në furrë në temperaturë 180 gradë C për 30 minuta.
8.Pasi e nxjerrim nga furra e lëmë të bjerë temperatura dhe e servirim si pastiço të shoqëruar me sallatë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment