Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Dyshe e përsosur për të na dhënë në fund një pjatë supe, që ç'të hash!
Në një tenxhere në zjarr mesatar skuqni gjalpin me vajin e ullirit. Më pas shtoni qepën dhe sapo të fishket shtoni kungullin, karotën, hudhrën, brokolin e ndarë në copa të vogla dhe trumzën.
I përzieni mirë dhe pas 5-7 minutash shtoni lëngun e nxehtë të perimeve.
Mbylleni tenxheren me kapak dhe e lini supën të ziejë për 15-20 minuta.
Rregullojeni supën me kripë, piper e arrëmyshk. Hiqeni për një moment nga zjarri dhe e bëni kremoze me ndihmën e një blenderi dore.
Vendoseni sërish supën në zjarr. Në një enë trazoni miellin me qumështin dhe shtojani supën. E përzieni vazhdimisht dhe sapo ta shikoni që masa trashet, e fikni zjarrin.
Në fund i shtoni djathin e grirë imët. Shërbejeni të ngrohtë, ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment