Dieta me spec djegës që shkrin dhjamin dhe rregullon metabolizmin
Ky lëng i shëndetshëm me përbës natyralë për një periudhë të caktuar kohore mund t’ju shkrijë dhjamin e tepërt.
Ndikon që të keni edhe punë më të përshpejtuar të metabolizmit tuaj, por në anën tjetër do të keni edhe një organizëm të pastruar nga helmet e grumbulluara.
Ajo që është më e rëndësishmja në gjithë këtë proces, është që t’u përmbaheni rregullave dhe udhëzimeve të shënuara dhe pijen shëruese ta konsumoni në mënyrë të rregullt, pa anashkalime dhe arsyetime që mund ta ngushëlloni veten tuaj.
Përbërësit:
Një spec pikant (ose gjysmë luge piper)
Një gotë lëng portokalli
1/4 e gotës lëng limoni
1 lugë xhenxhefil të bluar
Dy kërcej selino (të madhësisë mesatare)
Përgatitja:
Së pari sigurohuni që përbërësit të jenë të pastër dhe të mos jenë të dëmtuar.
Përzieni lëngun e shtrydhur nga portokalli dhe lëngun e shtrydhur nga limoni, pastaj shtoni edhe xhenxhefilin e gërryer, si dhe specin pikant të bluar.
Nga gjithë kjo përzierjeje do të fitoni rreth 220 mililitra lëng.
Më pas, lëngun e zhvendosni në kavanoz prej qelqi, ndërsa lëngut i shtoni edhe kërcejtë e selinos.
Selinon duhet ta konsumoni në mënyrë paralele, ndërsa në anën tjetër konsumoni lëngun.
Çdo ditë, midis vakteve, përgatitni rreth tri gota të tilla, që ndryshe njihet edhe si “lëngu që shkatërron dhe shkrin dhjamin”, por, nëse vendosni që paraprakisht të përgatisni më shumë lëng të tillë, atëherë duhet ta ruani në frigorifer.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment