Dieta me spec djegës që shkrin dhjamin dhe rregullon metabolizmin
Ky lëng i shëndetshëm me përbës natyralë për një periudhë të caktuar kohore mund t’ju shkrijë dhjamin e tepërt.
Ndikon që të keni edhe punë më të përshpejtuar të metabolizmit tuaj, por në anën tjetër do të keni edhe një organizëm të pastruar nga helmet e grumbulluara.
Ajo që është më e rëndësishmja në gjithë këtë proces, është që t’u përmbaheni rregullave dhe udhëzimeve të shënuara dhe pijen shëruese ta konsumoni në mënyrë të rregullt, pa anashkalime dhe arsyetime që mund ta ngushëlloni veten tuaj.
Përbërësit:
Një spec pikant (ose gjysmë luge piper)
Një gotë lëng portokalli
1/4 e gotës lëng limoni
1 lugë xhenxhefil të bluar
Dy kërcej selino (të madhësisë mesatare)
Përgatitja:
Së pari sigurohuni që përbërësit të jenë të pastër dhe të mos jenë të dëmtuar.
Përzieni lëngun e shtrydhur nga portokalli dhe lëngun e shtrydhur nga limoni, pastaj shtoni edhe xhenxhefilin e gërryer, si dhe specin pikant të bluar.
Nga gjithë kjo përzierjeje do të fitoni rreth 220 mililitra lëng.
Më pas, lëngun e zhvendosni në kavanoz prej qelqi, ndërsa lëngut i shtoni edhe kërcejtë e selinos.
Selinon duhet ta konsumoni në mënyrë paralele, ndërsa në anën tjetër konsumoni lëngun.
Çdo ditë, midis vakteve, përgatitni rreth tri gota të tilla, që ndryshe njihet edhe si “lëngu që shkatërron dhe shkrin dhjamin”, por, nëse vendosni që paraprakisht të përgatisni më shumë lëng të tillë, atëherë duhet ta ruani në frigorifer.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment