Ç’të bëjmë me të bardhat e vezëve që mbeten nga recetat? Ja disa ide
Në disa receta të ndryshme duhet të përdorim vetëm të verdhat e vezëve. Dhe na ndodh që shpesh të bardhat t’i hedhim, por është një gabim: ato mund t’i rrahim në mikser duke i bërë marengë e më pas t’i përdorim në pjata të kripura e të ëmbla, ose për të bërë meringa e torta.
Por si ti ruajmë ato? Si fillim duhet t’i vendosni në kavanozë qelqi: Në frigorifer mund të qëndrojnë për 2-3 ditë, kurse në ngrirje deri në 3 muaj. Nëse i integroni në akull dhe i ruani në ngrirje, mund t’i përdorni deri në një vit.
Po ku t’i përdorni ato?
Receta të kripura: kremra të kripur, sformatini, vezë të pjekura me perime
Receta të ëmbla: buding, mousse, sufle, meringa, biskota
Kurë natyrale për pastrimin e enëve të gjakut me limon, hudhër dhe ujë. Kjo përgatitje ka për qëllim të ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe shëndetit të përgjithshëm kardiovaskular. Përgatitja: 1. Kombinoni 4 limona (me gjithë lëkurë,...
A ndiheni shpesh të lodhur gjatë ditës? Për t’u ndier energjikë dhe produktivë, nuk keni nevojë për kafe ose pije energjike. Duke bërë disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj të përditshme, mund të rrisni energjinë natyralisht dhe të...
Duke jetuar në një botë plot me ushqime të shpejta dhe tundime të përditshme, ndonjëherë të ushqyerit shëndetshëm mund të duket e vështirë. Megjithatë, me disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj, mund të përmirësoni ushqyerjen pa sakrifikuar shijen...
Lini një koment