Ç’të bëjmë me të bardhat e vezëve që mbeten nga recetat? Ja disa ide
Në disa receta të ndryshme duhet të përdorim vetëm të verdhat e vezëve. Dhe na ndodh që shpesh të bardhat t’i hedhim, por është një gabim: ato mund t’i rrahim në mikser duke i bërë marengë e më pas t’i përdorim në pjata të kripura e të ëmbla, ose për të bërë meringa e torta.
Por si ti ruajmë ato? Si fillim duhet t’i vendosni në kavanozë qelqi: Në frigorifer mund të qëndrojnë për 2-3 ditë, kurse në ngrirje deri në 3 muaj. Nëse i integroni në akull dhe i ruani në ngrirje, mund t’i përdorni deri në një vit.
Po ku t’i përdorni ato?
Receta të kripura: kremra të kripur, sformatini, vezë të pjekura me perime
Receta të ëmbla: buding, mousse, sufle, meringa, biskota
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment