Çikorja, një super ushqim i stinës. Një ide e mirë për ta shijuar më shumë
Çikorja, ashtu si të gjitha bimët e egra, është një ndër dhuratat më të mira të pranverës pasi përmban vitamina, antioksidantë dhe vlera të tjera ushqyese në sasi të përqendruara. Meqë jemi në periudhën e cikoreve, duhet t’i përdorim sa më shumë dhe një mënyrë për t’i gatuar e shijuar maksimalisht është dhe kjo sallatë me cikore e patate.
Përbërësit:
200 gr cikore
3 qepë të njoma
100 gr pançetë e tymosur ose bacon
400 gr patate
Kripë
Majdanoz
4 lugë uthull e kuqe
Vaj ulliri e.v
Përgatitja:
Lani cikoren, thajeni, copëtojeni me duar dhe vendoseni në një enë. Qëroni patatet dhe gatuajini në avull për 20 minuta. Merrni pançetën, priteni dhe skuqeni në një tigan që nuk ngjit pa yndyrë të shtuar.
Lani një tufë majdanoz dhe ruani vetëm gjethet, qëroni qepët e njoma dhe pritini imët.
Në një tas të vogël përgatisni vinaigreete duke përzier mirë vajin e ullirit, uthullën e pak kripë.
Patatet e gatuara në avull pritini në feta me trashësi gjysmë centimetri, vendosini në një pjatë servirjeje dhe sipër shtojuni cikoret e pançetën krokante. Kompletojeni sallatën me vinaigrette dhe përziejeni para se ta servirni.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment