Cheesecake pa gluten: ëmbëlsirë e ftohtë për t’u shijuar në çdo moment të ditës
Një recetë e thjeshtë dhe me përbërës elementarë, e përshtatshme për ata që janë intolerantë ndaj glutenit, por e shkëlqyer edhe për gjithë familjen. Ideale për t’u shijuar e ftohtë gjatë verës, ajo mund të përgatitet me fruta të freskëta ose marmelatën e preferuar të frutave.
Përbërësit
600 gr ricotta
3 të verdha vezësh
4 të bardha vezësh
250 gr sheqer
1 lugë gjelle miell bajamesh
200 gr marmelatë sipas zgjedhjes suaj
Fruta të freskëta
Përgatitja:
Rrihni të bardhat e vezëve derisa të bëhen marengë dhe lërini mënjanë.
Në një tas tjetër rrihni të verdhat me sheqerin derisa të bëhen si shkumë.
Shtoni aty miellin e bajameve dhe ricotta-n.
Përziejini përbërësit derisa të merrni një masë homogjene.
Shtoni me kujdes të bardhat tek përbërja.
Piqini në furrë të ngrohur në 160 gradë për 45-50 minuta.
Pasi cheesecake të jetë ftohur, vendosni një shtresë marmelatë sipër saj dhe dekorojeni me fruta të freskëta.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment