Cheesecake pa gluten: ëmbëlsirë e ftohtë për t’u shijuar në çdo moment të ditës
Një recetë e thjeshtë dhe me përbërës elementarë, e përshtatshme për ata që janë intolerantë ndaj glutenit, por e shkëlqyer edhe për gjithë familjen. Ideale për t’u shijuar e ftohtë gjatë verës, ajo mund të përgatitet me fruta të freskëta ose marmelatën e preferuar të frutave.
Përbërësit
600 gr ricotta
3 të verdha vezësh
4 të bardha vezësh
250 gr sheqer
1 lugë gjelle miell bajamesh
200 gr marmelatë sipas zgjedhjes suaj
Fruta të freskëta
Përgatitja:
Rrihni të bardhat e vezëve derisa të bëhen marengë dhe lërini mënjanë.
Në një tas tjetër rrihni të verdhat me sheqerin derisa të bëhen si shkumë.
Shtoni aty miellin e bajameve dhe ricotta-n.
Përziejini përbërësit derisa të merrni një masë homogjene.
Shtoni me kujdes të bardhat tek përbërja.
Piqini në furrë të ngrohur në 160 gradë për 45-50 minuta.
Pasi cheesecake të jetë ftohur, vendosni një shtresë marmelatë sipër saj dhe dekorojeni me fruta të freskëta.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment