Cheesecake pa gluten: ëmbëlsirë e ftohtë për t’u shijuar në çdo moment të ditës
Një recetë e thjeshtë dhe me përbërës elementarë, e përshtatshme për ata që janë intolerantë ndaj glutenit, por e shkëlqyer edhe për gjithë familjen. Ideale për t’u shijuar e ftohtë gjatë verës, ajo mund të përgatitet me fruta të freskëta ose marmelatën e preferuar të frutave.
Përbërësit
600 gr ricotta
3 të verdha vezësh
4 të bardha vezësh
250 gr sheqer
1 lugë gjelle miell bajamesh
200 gr marmelatë sipas zgjedhjes suaj
Fruta të freskëta
Përgatitja:
Rrihni të bardhat e vezëve derisa të bëhen marengë dhe lërini mënjanë.
Në një tas tjetër rrihni të verdhat me sheqerin derisa të bëhen si shkumë.
Shtoni aty miellin e bajameve dhe ricotta-n.
Përziejini përbërësit derisa të merrni një masë homogjene.
Shtoni me kujdes të bardhat tek përbërja.
Piqini në furrë të ngrohur në 160 gradë për 45-50 minuta.
Pasi cheesecake të jetë ftohur, vendosni një shtresë marmelatë sipër saj dhe dekorojeni me fruta të freskëta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment