Cheesecake pa gluten: ëmbëlsirë e ftohtë për t’u shijuar në çdo moment të ditës
Një recetë e thjeshtë dhe me përbërës elementarë, e përshtatshme për ata që janë intolerantë ndaj glutenit, por e shkëlqyer edhe për gjithë familjen. Ideale për t’u shijuar e ftohtë gjatë verës, ajo mund të përgatitet me fruta të freskëta ose marmelatën e preferuar të frutave.
Përbërësit
600 gr ricotta
3 të verdha vezësh
4 të bardha vezësh
250 gr sheqer
1 lugë gjelle miell bajamesh
200 gr marmelatë sipas zgjedhjes suaj
Fruta të freskëta
Përgatitja:
Rrihni të bardhat e vezëve derisa të bëhen marengë dhe lërini mënjanë.
Në një tas tjetër rrihni të verdhat me sheqerin derisa të bëhen si shkumë.
Shtoni aty miellin e bajameve dhe ricotta-n.
Përziejini përbërësit derisa të merrni një masë homogjene.
Shtoni me kujdes të bardhat tek përbërja.
Piqini në furrë të ngrohur në 160 gradë për 45-50 minuta.
Pasi cheesecake të jetë ftohur, vendosni një shtresë marmelatë sipër saj dhe dekorojeni me fruta të freskëta.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment