Cheesecake pa gluten: ëmbëlsirë e ftohtë për t’u shijuar në çdo moment të ditës
Një recetë e thjeshtë dhe me përbërës elementarë, e përshtatshme për ata që janë intolerantë ndaj glutenit, por e shkëlqyer edhe për gjithë familjen. Ideale për t’u shijuar e ftohtë gjatë verës, ajo mund të përgatitet me fruta të freskëta ose marmelatën e preferuar të frutave.
Përbërësit
600 gr ricotta
3 të verdha vezësh
4 të bardha vezësh
250 gr sheqer
1 lugë gjelle miell bajamesh
200 gr marmelatë sipas zgjedhjes suaj
Fruta të freskëta
Përgatitja:
Rrihni të bardhat e vezëve derisa të bëhen marengë dhe lërini mënjanë.
Në një tas tjetër rrihni të verdhat me sheqerin derisa të bëhen si shkumë.
Shtoni aty miellin e bajameve dhe ricotta-n.
Përziejini përbërësit derisa të merrni një masë homogjene.
Shtoni me kujdes të bardhat tek përbërja.
Piqini në furrë të ngrohur në 160 gradë për 45-50 minuta.
Pasi cheesecake të jetë ftohur, vendosni një shtresë marmelatë sipër saj dhe dekorojeni me fruta të freskëta.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment