Cheesecake me çokollatë është ajo që ju duhet për një muaj të mbarë!
Për bazën e biskotës:
150 gr biskota
1 lugë sheqer pluhur
45 gr gjalpë, i shkrirë, plus shtesë
Për pjesën e sipërme:
150 gr çokollatë e zezë
120 ml krem ëmbëlsirash
2 lugë pluhur kakao
200 gr krem djathi
115 gr sheqer pluhur
1.Për të bërë bazën e biskotave, thërrmoni biskotat në një procesor ushqimi, pastaj futini në një enë me sheqerin dhe gjalpin dhe trazojini të kombinohen.
2.Hidheni përzierjen në një tavë të lyer me gjalpë më parë dhe futeni në frigorifer për 30 minuta.
3.Për të bërë pjesën e sipërme, shkrini çokollatën në mikrovalë, dhe lëreni të ftohet pak.
4.Rrihni kremin e djathit në një tas të madh me rrahës elektrik derisa të formohen majat e buta, pastaj shtoni pluhurin e kakaos.
5.Rrihni djathin krem dhe sheqerin së bashku, pastaj hdheni në përzierjen e kremit dhe çokollatën e ftohur.
6.Vendosni me lugë përzierjen e çokollatës mbi bazën e biskotave, duke e niveluar me pjesën e pasme të një luge.
7.Kalojeni sërish në ngrirje dhe ngrijeni për 2 orë ose derisa të jetë ngrirë.
8.Hiqeni nga ngrirja dhe lëreni në temperaturë dhome të zbutet për rreth 20 minuta para se ta shërbeni.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment