Cheesecake me çokollatë është ajo që ju duhet për një muaj të mbarë!
Për bazën e biskotës:
150 gr biskota
1 lugë sheqer pluhur
45 gr gjalpë, i shkrirë, plus shtesë
Për pjesën e sipërme:
150 gr çokollatë e zezë
120 ml krem ëmbëlsirash
2 lugë pluhur kakao
200 gr krem djathi
115 gr sheqer pluhur
1.Për të bërë bazën e biskotave, thërrmoni biskotat në një procesor ushqimi, pastaj futini në një enë me sheqerin dhe gjalpin dhe trazojini të kombinohen.
2.Hidheni përzierjen në një tavë të lyer me gjalpë më parë dhe futeni në frigorifer për 30 minuta.
3.Për të bërë pjesën e sipërme, shkrini çokollatën në mikrovalë, dhe lëreni të ftohet pak.
4.Rrihni kremin e djathit në një tas të madh me rrahës elektrik derisa të formohen majat e buta, pastaj shtoni pluhurin e kakaos.
5.Rrihni djathin krem dhe sheqerin së bashku, pastaj hdheni në përzierjen e kremit dhe çokollatën e ftohur.
6.Vendosni me lugë përzierjen e çokollatës mbi bazën e biskotave, duke e niveluar me pjesën e pasme të një luge.
7.Kalojeni sërish në ngrirje dhe ngrijeni për 2 orë ose derisa të jetë ngrirë.
8.Hiqeni nga ngrirja dhe lëreni në temperaturë dhome të zbutet për rreth 20 minuta para se ta shërbeni.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment