Cheesecake me çokollatë është ajo që ju duhet për një muaj të mbarë!
Për bazën e biskotës:
150 gr biskota
1 lugë sheqer pluhur
45 gr gjalpë, i shkrirë, plus shtesë
Për pjesën e sipërme:
150 gr çokollatë e zezë
120 ml krem ëmbëlsirash
2 lugë pluhur kakao
200 gr krem djathi
115 gr sheqer pluhur
1.Për të bërë bazën e biskotave, thërrmoni biskotat në një procesor ushqimi, pastaj futini në një enë me sheqerin dhe gjalpin dhe trazojini të kombinohen.
2.Hidheni përzierjen në një tavë të lyer me gjalpë më parë dhe futeni në frigorifer për 30 minuta.
3.Për të bërë pjesën e sipërme, shkrini çokollatën në mikrovalë, dhe lëreni të ftohet pak.
4.Rrihni kremin e djathit në një tas të madh me rrahës elektrik derisa të formohen majat e buta, pastaj shtoni pluhurin e kakaos.
5.Rrihni djathin krem dhe sheqerin së bashku, pastaj hdheni në përzierjen e kremit dhe çokollatën e ftohur.
6.Vendosni me lugë përzierjen e çokollatës mbi bazën e biskotave, duke e niveluar me pjesën e pasme të një luge.
7.Kalojeni sërish në ngrirje dhe ngrijeni për 2 orë ose derisa të jetë ngrirë.
8.Hiqeni nga ngrirja dhe lëreni në temperaturë dhome të zbutet për rreth 20 minuta para se ta shërbeni.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment