Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Fillimisht ngrohni furrën në 250 gradë Celsius. Ndërkohë, në një tenxhere të vogël shkrini gjalpin, derisa të fillojë të marrë pak ngjyrë.
Në një enë qelqi rrihni vezët dhe shtoni qumësht e kripë.
Lyeni një tepsi me gjalpë që të mos ngjisin petët dhe filloni t’i shtroni duke i spërkatur me gjalpë.
Duke vazhduar të shtroni petët e tjera hidhni edhe përzierjen me gjalpë e qumësht. Përsërisni këtë proces për çdo dy petë të shtruara.
Kur t’i mbaroni, shtypini të gjitha petat me duar.
Vendoseni përreth 25-30 minuta në furrë. E lini pak të kullojë dhe më pas mund ta shijoni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment