1.Parangrohni furrën në 180 gradë celsius.
2.Merrni një tavë dhe e lyeni me pak vaj që të mos ngjisë. Në një blender shtoni biskotat nëse nuk i keni të grira, gjalpin dhe sheqerin.
3.Pasi i keni trazuar, i ngjeshni mirë në bazën e tavës. E fusni për 10 minuta në furrë dhe e nxirrni sërish.
4.Në një tas të madh përzieni vezët dhe të gjithë përbërësit e tjerë, përveç nutellas.
5.Shtojeni masën në tavë dhe e niveloni mirë.
6.Tani e fusni “byrekun” në furrë për 40-45 minuta. Para se ta shijoni duhet ta lini të ftohet tërësisht, ndërsa në frigorifer mund ta ruani deri në 4 ditë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment