1.Në një tas vendosim 2 vezë të plota. Shtojmë djathin e barrdhë të thërrmuar dhe djathin çedar të grirë në rende, 1 gotë qumësht, majdanoz të grirë imët, piperin e kuq dhe kripë.
2.I përziejmë të gjithë përbërësit në tas. Shtojmë miellin dhe pluhurin pjekës dhe e përziejmë derisa të formohet një brumë i fortë si brum byreku.
3.E mbulojmë dhe e lëmë të pushojë pak. Ndajmë brumin në dy kulaçë dhe e ngjeshim atë me duar derisa ti japim një formë të rrumbullakët me thellësi 0.5 cm dhe me rreze 20 cm.
4.E ndajmë këtë petë në 8 pjesë siç ndajmë picën.
5.Vendosim në tigan 1 filxhan çaji me vaj për t’u ngrohur dhe vendosim copat i skuqim nga 5 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë të errët. I shërbejmë të ngrohta. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment