Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Praktike kurdoherë që t'ju shkojë mendja për byreçka! Hidhi një sy recetës...
Grijmë përbërësit e mbushjes së byrekut (proshutën dhe dy llojet e djathit) dhe i përziejmë.
Hapim petën sfoljatë, e spërkasim me pak miell dhe e hapim pak me një rule që të hapet pak me shumë se masa që është.
E presim petën sfoljatë në 4 shirita horizontalisht dhe vertikalisht. Në çdo katror hedhim nga një lugë nga masa e mbushjes dhe i mbështjellim byreçkat.
Lagim anët me vezën e rrahur me pak qumësht ose ujë dhe i palosim duke i mbyllur me majën e një piruni.
I vendosim byreçkat në një tavë, i lyejmë me furçë me pak vezë, i spërkasim me fara susami dhe i vendosim byreçkat të piqen në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 25 minuta.
Receta marrë nga balkanweb.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment