Byreçka të shijshme shtëpie mbushur me proshutë e djathë

Byreçka të shijshme shtëpie mbushur me proshutë e djathë

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 20 minuta

Praktike kurdoherë që t'ju shkojë mendja për byreçka! Hidhi një sy recetës...

Ingredientët

  • 1 petë sfoljatë
  • 150 gram proshutë
  • 150 gram djathë të verdhë
  • 50 gram djathë të bardhë
  • 2-3 lugë gjelle majonezë
  • 1 kokërr vezë
  • fara susami
  • kripë, piper

Udhëzimet

1

Grijmë përbërësit e mbushjes së byrekut (proshutën dhe dy llojet e djathit) dhe i përziejmë.

2

Hapim petën sfoljatë, e spërkasim me pak miell dhe e hapim pak me një rule që të hapet pak me shumë se masa që është.

3

E presim petën sfoljatë në 4 shirita horizontalisht dhe vertikalisht. Në çdo katror hedhim nga një lugë nga masa e mbushjes dhe i mbështjellim byreçkat.

4

Lagim anët me vezën e rrahur me pak qumësht ose ujë dhe i palosim duke i mbyllur me majën e një piruni.

5

I vendosim byreçkat në një tavë, i lyejmë me furçë me pak vezë, i spërkasim me fara susami dhe i vendosim byreçkat të piqen në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 25 minuta.

Shënime

Receta marrë nga balkanweb.com

Lini një koment