Bukë me fara kungulli pa miell, pa gluten, pa sheqer
Kjo bukë përmban një shumëllojshmëri farash të shëndetshme dhe nuk përmban fare miell.
Po, po e lexuat mirë. Prandaj ne pak më sipër e quajtëm të pazakontë. Për ta vërtetuar këtë që sapo thamë duhet patjetër ti hidhni një sy recetës.
Nëse do ta përgatisni, ndani me ne fotot dhe përshtypjet tuaja.
Përbërësit:
150 gram fruta të thata të përziera (arra, bajame, lajthi)
45 gram fara chia
85 gram fara lini
160 gram fiq të thatë
450 gram tul kungulli (pa sheqer)
1 lugë kripë
240 ml qumësht bajameje
60 ml vaj ulliri
170 gram shurup panje
150 gram fara kungulli (të qëruara)
220 gram tërshërë
1 lugë çaji erëza prej kungulli
Përgatitja:
Në një tavë ku keni shtruar një letër kuzhinë kombinoni frutat e thata, farat e kungullit dhe i piqni për 10 minuta në temperaturë 180 gradë. Pasi të jenë gati i kaloni në një tas dhe sipër shtoni farat chia, fiqtë e thatë, farat e linit dhe tërshërën.
I përzieni mirë me ndihmën e një spatule kuzhine. Shtoni kripën, erëzat dhe vazhdoni t’i trazoni. I lini pak mënjanë.
Merrni një tas tjetër dhe shtoni purenë e kungullit, qumështin, vajin e ullirit dhe shurupin e panjës. I përzieni mirë. Pasi të keni krijuar një masë homogjene, shtoni masën e tasit që e latë mënjanë pak më parë. E përzieni mirë dhe ngadalë.
Do të formohet një brumë i trashë. Vendoseni me kujdes në një tavë me formë drejtëkëndore, që në fund të ketë formën e bukës që ju e blini çdo ditë në dyqan.
Nivelojeni mirë masën e bukës. E fusni në furrë për tu pjekur në temperaturë 200 gradë Celsius për 1 orë e 20 minuta. Shijojeni!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment