Bukë me fara kungulli pa miell, pa gluten, pa sheqer
Kjo bukë përmban një shumëllojshmëri farash të shëndetshme dhe nuk përmban fare miell.
Po, po e lexuat mirë. Prandaj ne pak më sipër e quajtëm të pazakontë. Për ta vërtetuar këtë që sapo thamë duhet patjetër ti hidhni një sy recetës.
Nëse do ta përgatisni, ndani me ne fotot dhe përshtypjet tuaja.
Përbërësit:
150 gram fruta të thata të përziera (arra, bajame, lajthi)
45 gram fara chia
85 gram fara lini
160 gram fiq të thatë
450 gram tul kungulli (pa sheqer)
1 lugë kripë
240 ml qumësht bajameje
60 ml vaj ulliri
170 gram shurup panje
150 gram fara kungulli (të qëruara)
220 gram tërshërë
1 lugë çaji erëza prej kungulli
Përgatitja:
Në një tavë ku keni shtruar një letër kuzhinë kombinoni frutat e thata, farat e kungullit dhe i piqni për 10 minuta në temperaturë 180 gradë. Pasi të jenë gati i kaloni në një tas dhe sipër shtoni farat chia, fiqtë e thatë, farat e linit dhe tërshërën.
I përzieni mirë me ndihmën e një spatule kuzhine. Shtoni kripën, erëzat dhe vazhdoni t’i trazoni. I lini pak mënjanë.
Merrni një tas tjetër dhe shtoni purenë e kungullit, qumështin, vajin e ullirit dhe shurupin e panjës. I përzieni mirë. Pasi të keni krijuar një masë homogjene, shtoni masën e tasit që e latë mënjanë pak më parë. E përzieni mirë dhe ngadalë.
Do të formohet një brumë i trashë. Vendoseni me kujdes në një tavë me formë drejtëkëndore, që në fund të ketë formën e bukës që ju e blini çdo ditë në dyqan.
Nivelojeni mirë masën e bukës. E fusni në furrë për tu pjekur në temperaturë 200 gradë Celsius për 1 orë e 20 minuta. Shijojeni!
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment