Bukë me banane dhe karota, për t’i shtuar lezetin vakteve tuaja!
2 gota miell
2 banane të qëruara
1 gotë me karota të grira imët në rende
2 vezë të rrahura mirë
½ filxhan me qumësht
¼ filxhan me shurup panje
½ filxhan me rrush të thatë
½ filxhan çaji me arra të grira
½ filxhan me copëza çokollate
1.Parangrohni furrën në 220 gradë celsius. 2.Në një tas të madh shtoni miellin. Ndërkohë në një enë tjetër bashkoni bananet e shtypura, karotat, vezët, qumështin, shurupin e panjes dhe i përzieni mirë derisa të krijoni një masë homogjene. 3.Tani e shtoni tek mielli dhe e përzieni mirë të gjithën. Shtoni rrushin e thatë, copëzat e çokollatës dhe arrat. 4.Merrni një formë specifike dhe shtroni në të masën që përgatitët dhe e niveloni mirë me ndihmën e një spatule. 5.Në krye mund të t’i vendosni disa rripa bananeje. 6.E fusni në furrë për 35-40 minuta ose derisa ta shikoni që buka është pjekur tërësisht. 7.E lini pak të ftohet para se ta ndani në feta. Ju bëftë mirë!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment