150 gram reçel mjedrash (ose ndonjë reçel tjetër sipas dëshirës)
60 gram sheqer pluhur
1.Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes.
2.Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e grira imët, miellin dhe punojeni sërish masën, derisa të arrini diçka kompakte.
3.Masën ndajeni në dy pjesë. E rrumbullakosni dhe e fusni në frigorifer për të paktën 1 orë, sa të forcohet disi.
4.Me dy masat e brumit që formuat, hapni dy petë të mëdha.
5.Tek njëra petë, do të filloni të prisni biskotat në formë zemre, me anë të formave specifike.
6.I merrni ato dhe i vendosni në një tavë, të radhitura me kujdes njëra pas tjetrës.
7.Mos harroni që poshtë tavës të vendosni një letër pjekjeje.
8.Edhe tek peta tjetër filloni të prisni biskotat në formë zemre. Tek po të njëjtat zemra biskotash, me ndihmën e disa formave më të vogla, prisni disa zemra më të vogla, duke krijuar kështu një hapësirë.
9.Për më tepër orientim shikoni edhe foton kryesore.
10.I radhisni të gjitha tek tava dhe i fusni në furrë të piqen për 15-18 minuta. Më pas i hiqni.
11.Nxirrni zemrat e mëdha të biskotave dhe sipër tyre vendosni zemrat më të vogla që kanë një hapësirë në mes. I spërkasni biskotat me pak sheqer pluhur.
12.Hapesirat e tyre i mbushni me reçel mjedre, ose me një shije tjetër reçeli sipas dëshirës. Shijojini!
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment