150 gram reçel mjedrash (ose ndonjë reçel tjetër sipas dëshirës)
60 gram sheqer pluhur
1.Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes.
2.Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e grira imët, miellin dhe punojeni sërish masën, derisa të arrini diçka kompakte.
3.Masën ndajeni në dy pjesë. E rrumbullakosni dhe e fusni në frigorifer për të paktën 1 orë, sa të forcohet disi.
4.Me dy masat e brumit që formuat, hapni dy petë të mëdha.
5.Tek njëra petë, do të filloni të prisni biskotat në formë zemre, me anë të formave specifike.
6.I merrni ato dhe i vendosni në një tavë, të radhitura me kujdes njëra pas tjetrës.
7.Mos harroni që poshtë tavës të vendosni një letër pjekjeje.
8.Edhe tek peta tjetër filloni të prisni biskotat në formë zemre. Tek po të njëjtat zemra biskotash, me ndihmën e disa formave më të vogla, prisni disa zemra më të vogla, duke krijuar kështu një hapësirë.
9.Për më tepër orientim shikoni edhe foton kryesore.
10.I radhisni të gjitha tek tava dhe i fusni në furrë të piqen për 15-18 minuta. Më pas i hiqni.
11.Nxirrni zemrat e mëdha të biskotave dhe sipër tyre vendosni zemrat më të vogla që kanë një hapësirë në mes. I spërkasni biskotat me pak sheqer pluhur.
12.Hapesirat e tyre i mbushni me reçel mjedre, ose me një shije tjetër reçeli sipas dëshirës. Shijojini!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment