Ngrohim vaj ulliri në një tigan dhe skuqim hudhrën për disa sekonda. Shtojmë spinaqin dhe e gatuajmë derisa të zbutet. Largojmë spinaqin nga zjarri dhe e lëmë të ftohet paksa. Pasi të jetë ftohur, vendosim pak nga spinaqi dhe një shirit djathi mozzarella në mes të çdo bifteku. Mbështjellim biftekun dhe e lidhim me fije kuzhine ose e fiksojmë me kruajtëse dhëmbësh.
Në të njëjtin tigan, skuqim biftekët e mbushur nga të gjitha anët derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë lëngun e mishit ose verën e bardhë, rozmarinën, dhe e lëmë të ziejë për rreth 20 minuta në zjarr të ulët, duke i kthyer herë pas here.
Shoqërohet me: Pure patatesh ose perime të pjekura. Konsumohet si një darkë elegante dhe plot shije.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento