Ngrohim vaj ulliri në një tigan dhe skuqim hudhrën për disa sekonda. Shtojmë spinaqin dhe e gatuajmë derisa të zbutet. Largojmë spinaqin nga zjarri dhe e lëmë të ftohet paksa. Pasi të jetë ftohur, vendosim pak nga spinaqi dhe një shirit djathi mozzarella në mes të çdo bifteku. Mbështjellim biftekun dhe e lidhim me fije kuzhine ose e fiksojmë me kruajtëse dhëmbësh.
Në të njëjtin tigan, skuqim biftekët e mbushur nga të gjitha anët derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë lëngun e mishit ose verën e bardhë, rozmarinën, dhe e lëmë të ziejë për rreth 20 minuta në zjarr të ulët, duke i kthyer herë pas here.
Shoqërohet me: Pure patatesh ose perime të pjekura. Konsumohet si një darkë elegante dhe plot shije.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento