Ngrohim vaj ulliri në një tigan dhe skuqim hudhrën për disa sekonda. Shtojmë spinaqin dhe e gatuajmë derisa të zbutet. Largojmë spinaqin nga zjarri dhe e lëmë të ftohet paksa. Pasi të jetë ftohur, vendosim pak nga spinaqi dhe një shirit djathi mozzarella në mes të çdo bifteku. Mbështjellim biftekun dhe e lidhim me fije kuzhine ose e fiksojmë me kruajtëse dhëmbësh.
Në të njëjtin tigan, skuqim biftekët e mbushur nga të gjitha anët derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë lëngun e mishit ose verën e bardhë, rozmarinën, dhe e lëmë të ziejë për rreth 20 minuta në zjarr të ulët, duke i kthyer herë pas here.
Shoqërohet me: Pure patatesh ose perime të pjekura. Konsumohet si një darkë elegante dhe plot shije.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento