Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një tigan të thellë shtoni kremin e qumështit, qumështin, sheqerin dhe kripën. I përzieni vazhdimisht dhe pas 5 minutash i hiqni nga zjarri.
Në një tas rrihni të verdhat e vezëve. Shtoni 1 gotë nga qumështi i ngrohtë dhe vazhdoni përzierjen e vezëve.
Tani shtoni vaniljen. I bashkoni të dy masat bashkë dhe i lini në temperaturën e dhomës për 30 minuta. Masën e akullores e ruani në një enë të përshtatshme.
E mbuloni tasin me një qese kuzhine dhe e lini në frigorifer në ngrirje për të paktën 4 orë.
Pas kësaj akullorja është gati për t’u servirur dhe shijuar!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment