Ja përse duhet të konsumoni të paktën një gllënjkë kafe në ditë
Lajm i mirë për të gjithë adhuruesit e kafes:
Konsumimi i kafes ju ndihmon të jetoni më gjatë dhe ul risqet për vdekje të parakohshme.
Në studimin e realizuar prej më shumë se 10 vitesh, u morën në studim persona të cilët konsumonin një filxhan kafe në ditë, 2 deri në 8 filxhan kafeje në ditë si dhe personat që preferonin kafe dekafeinato.
Rreth 500,000 persona, u përgjigjën pyetjeve në lidhje me konsumimin e kafesë, konsumimit të alkoolit dhe duhanit, apo gjendjes shëndetësore.
Gjatë studimit 10 vjeçar, rreth 14,200 persona humbën jetën. Studiuesit dolën në konkluzionin se konsumimi i kafeinës, ndikon në nivelin e jetëgjatësisë së një personi. Ndaj duhet pasur kujdes me sasinë e kafesë që konsumoni.
Personat që konsumojnë një filxhan kafe në ditë kanë një rrisk prej 8% për të përjetuar vdekjen e parakohshme, ndërsa 16 % për të gjithë ata që konsumonin 2-8 filxhan kafeje në ditë.
Gjithashtu, përfitimet më të mëdha nga konsumi i kafes shihen në rrezikun e reduktuar të mëlcisë, përfshirë kancerin. Sidoqoftë, studiuesit e universitetit të Sauthemptonit, nuk janë në gjendje të konfirmojnë se është sasia e konsumuar e kafesë ajo që bën dallimin. Faktorë si mosha, pirja apo jo e duhanit, ushtrimet fizike etj mund të kenë ndikim. Sidoqoftë, përfundimet janë në një linjë me disa studime të tjera të kohëve të fundit sipas të cilave, pirja e kafesë nuk shkakton probleme.
Sakaq, rekomandohet që gratë shtatzëna të mos konsumojnë më shumë se 200 mg kafeinë në ditë, ose dy filxhana kafeje ekspres, sepse një sasi më e madhe mund të shkaktonte probleme. Për të rriturit e tjerë, një sasi e moderuar kafeje, është e barabartë me 400 mg në ditë, ose tre deri në katër filxhanë kafeje.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment