Fillojmë duke përzier miellin me kripën dhe ujin derisa të krijohet një brumë i lëngshëm, i ngjashëm me brumin për krepa. Në një tigan të madh (ose në tavën e fliut), hedhim pak brumë dhe e lëmë të piqet në zjarr të ulët ose në furrë, derisa të forcohet dhe të marrë një ngjyrë të lehtë të artë.
Pasi shtresa e parë është pjekur, e lyejmë me gjalpë të shkrirë dhe vazhdojmë të hedhim një shtresë tjetër brumi sipër saj. Përsërisim këtë proces derisa të kemi shtuar disa shtresa brumi. Secila shtresë lyhet me gjalpë përpara se të hedhim të renë. Pasi të kemi përfunduar, e fusim në furrë për rreth 30 minuta të tjera për t’u pjekur plotësisht.
Shoqërohet me: Kos ose kajmak. Konsumohet si drekë ose darkë tradicionale.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento