Fillojmë duke përzier miellin me kripën dhe ujin derisa të krijohet një brumë i lëngshëm, i ngjashëm me brumin për krepa. Në një tigan të madh (ose në tavën e fliut), hedhim pak brumë dhe e lëmë të piqet në zjarr të ulët ose në furrë, derisa të forcohet dhe të marrë një ngjyrë të lehtë të artë.
Pasi shtresa e parë është pjekur, e lyejmë me gjalpë të shkrirë dhe vazhdojmë të hedhim një shtresë tjetër brumi sipër saj. Përsërisim këtë proces derisa të kemi shtuar disa shtresa brumi. Secila shtresë lyhet me gjalpë përpara se të hedhim të renë. Pasi të kemi përfunduar, e fusim në furrë për rreth 30 minuta të tjera për t’u pjekur plotësisht.
Shoqërohet me: Kos ose kajmak. Konsumohet si drekë ose darkë tradicionale.
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
Komento