1.Pastrojeni mishin e qingjit, ndajeni nga kocka dhe priteni në copa relativisht të mëdha, të barabarta. Shpëlajeni mirë me ujë të bollshëm.
2.Vëreni mënjanë dhe thajeni mirë.
3.Ndërkohë merrni një enë të thellë dhe hidhni në të disa lugë vaj ulliri dhe thelpinjtë e qëruar të hudhrës.
4.Pasi të kenë marrë ngjyrë të lehtë shtoni mishin e qengjit dhe kavardiseni në zjarr të fortë, derisa copat të kenë marrë totalisht ngjyrë të kuqe dhe më pas uleni zjarrin.
5.Shtoni gjysmë gote verë të bardhë, kripë dhe piper dhe lërini në zjarr për gjysmë ore, të mbuluar me kapak.
6.Mos harroni që është mirë të shtoni edhe një gjysmë gote ujë, në mënyrë që mishi të mbetet i butë.
7.Gjatë kohës që mishi zien, vazhdoni me pastrimin e angjinareve.
8.Qëroni pjesën e bishtit dhe hiqni gjethet e jashtme, ato të fortat, ndajeni në katër pjesë dhe hiqni pjesën e brendshme.
9.Hidheni në tenxheren e mishit dhe shtoni edhe një gjysmë gote ujë.
10.Kur përbërësit të jenë zier aq sa duhet, hiqeni nga zjarri dhe servireni nëpër pjata.
11.Mund ta spërkatni mishin me bukë të grirë dhe lëngun e zierjes ta shtoni në pjatë.
12.Për shije mund të vendosni edhe majdanozin e freskët, të grirë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment