Sugjerojmë:

6 ushqime që ndihmojnë  në përmirësimin  e diabetit

Vanadium është një mineral që jo shumë prej nesh e njohin, edhe pse e konsumojmë atë pa dijeni nga ushqime të caktuara. Vanadiumi kohët e fundit njihet për potencialin e saj në menaxhimin e diabetit. Në sasi më të mëdha, ajo mund të përmirësojë nivelin e kolesterolit dhe triglicerideve së bashku me metabolizmin e glukozës së trupit. Vanadiumi gjithashtu ndihmon në nxitjen ose pengimin e veprimit të enzimeve në trup për të sjellë këto efekte. Përveç kësaj ndihmon edhe në ndërtimin e dhëmbëve dhe eshtrave.

 

1.Farat e koprës

Nëse nuk e keni provuar farën kopër, tani mund të jetë koha për ta bërë sepse ajo përmban 431ng / g vanadium.Këtë farë mund ta përdorni në supa apo gatime të ndryshme duke u shtuar aromën e saj të veçantë për çdo vakt.

 

2.Piper i zi

Kush nuk e pëlqen piperin e  zi mbi një vezë të skuqur apo një biftek të gatuar mirë? Një përbërës thelbësor i erëzava, është piperi i zi  që  është  një burim i pasur i vanadit dhe përmban 987 ng / g.

 

3.Spinaqi

Në përgjithësi, perimet nuk janë burim i madh i vanadit, por spinaqi bën përjashtim. Ju mund të përdorni spinaq në disa pjata si , supë, sallatë, makarona etj.

 

4.Kërpudhat

Kërpudhat janë një burim tjetër vegjetar i vanadit. Përdorni kërpudhat në supa, sallata apo pjata të ndryshme mishi.

 

5.Drithërat

Kokrrat e plota, të cilat janë të mira për shkak të përmbajtjes së lartë të vitaminave, mineraleve dhe fibrave, mund të jenë një shtesë e mirë për këdo që dëshiron një dietë të pasur me vanadinë.

 

6.Produktet e qumështit

Produktet e qumështit kanë tendencë të përmbajnë diku nga 5-30 ng / g vanadium. Qumështi është burimi më i mirë i vanadit, djathi dhe gjalpi nuk janë aq të larta në vanadium.

 

Lini një koment