E sigurt, uji është pija më e zgjuar që mund të përdorim, por nëse dëshironi diçka më shumë, këto pije të shëndetshme do t’ju japin një nxitje të ushqyerit.
1.Çaj jeshil
Kjo pije njihet përfitimet e tij shëndetësore në vendet aziatike me shekuj. Shumë e njohin çajin jeshil si një pije të shëndetshme që hidraton dhe qetëson shpirtin, kjo pije bën edhe më mirë sesa mund ta dini.
2.Lëng shege
Lëngu i shegës është një nga pijet më ushqyese në raftet e supermarketeve. Ky lëng frutash është i mbushur me antioksidantë që ndihmojnë në mbrojtjen e qelizave nga dëmtimi dhe uljen e inflamacionit, i cili mund të ndihmojë në lehtësimin e disa llojeve të artritit. Gjithashtu është i pasur me vitaminë C që rrit imunitetin.
3.Lëng panxhari
Panxhari është një burim i fuqishëm i acidit folik, magnezit dhe nitrateve. Trupat tanë i shndërrojnë nitratet në oksid nitrik, i cili ndihmon në uljen e presionit të gjakut dhe përmirësimin e rrjedhës së gjakut.
4.Ujë me limon
Ne ju rekomandojmë ta filloni ditën tuaj me ujë me limon. Uji me limon është një forcues imunitar i fuqishëm. Vetëm 2 lugë gjelle lëng limoni të trazuar në një gotë ujë shton 14mg vitaminë C.
5.Ujë kokosi
Aroma e këtij uji tropikal është pak e diskutueshme. Disa e duan dhe disa e urrejnë atë. Por nuk ka asnjë debat për faktin se kjo pije e shëndetshme mund të hidratojë trupin dhe të sigurojë një sasi të habitshme kaliumi. Kaliumi luan një rol të rëndësishëm në ruajtjen e një rrahje të shëndetshme të zemrës dhe rregullimin e presionit të gjakut
6.Çokollatë e nxehtë
Kush e dinte që ëmbëlsira mund të ishte ushqyese? Të gjithë kemi dëgjuar për përfitimet shëndetësore të kakaos, por kjo pije e pasur me antioksidantë është edhe më e dobishme kur përzihet me qumësht, i cili është i lartë me kalcium dhe zakonisht i fortifikuar me vitaminë D.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment