5 receta të thjeshta që do t’i kthejnë bukurinë fytyrës tuaj
Nëse mendoni se kubat e akullit mund t’i përdorni vetëm për të freskuar pijet tuaja, e keni shumë gabim. Me këto 6 receta të thjeshta bukurie, ju mund të krijoni maska për të zbutur dhe pastruar lëkurën tuaj.
1.Kuba akulli me petale trendafili
Petalet e trendafilit kanë veti antibakteriale dhe gjithashtu ndihmojnë për të zbutur lëkurën. Fërkojeni fytyrën dhe qafën tuaj me të për 30 sekonda dhe lejoni që lëkura ta thithë lëngun e lëshuar për rreth 5 minuta para se ta thani me peshqir.
2.Kuba akulli me çaj kamomili qetësues
Një kub me çaj kamomili që lëshohet mbi fytyrën tuaj mund të ndihmojë lëkurën tuaj të relaksohet dhe liron stresin e përditshëm.
3. Kuba akulli nga çaji jeshil
Nëse e gjeni veten me sy të fryrë në mëngjes, këto kube akulli me çaj jeshil mund të ndihmojnë në zbutjen e zonës rreth syve tuaj. Çaji jeshil do të ndihmojë në zvogëlimin e inflamacionit dhe gjithashtu plotëson lëkurën tuaj me antioksidantë.
4.Kuba akulli me kanellë për aknet
Efekti antibakterial i kanellës natyrisht ndihmon në luftën kundër akneve. Këto kube akulli mund të ndihmojnë në luftën e këtyre puçrrave të bezdisshme, duke reduktuar skuqjen dhe duke ushqyer lëkurën tuaj.
5. Kubat e akullit me kastravec
Sa herë që lëkura juaj të ndihet e mërzitur, këto kuba të ftohtë akulli me kastravec dhe lëng limoni do t’i kthejnë shkëlimin fytyrës tuaj.
Thjesht lini një kub për 30 sekonda mbi fytyrë para se ta fërkoni butësisht, duke lejuar që lëngu të qëndrojë për të paktën 5 minuta para shpëlarjes.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment