Tavë Me Qumësht
Përgatitja Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë.
Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Shafrani i Indisë është një erëz e famshme me ngjyrë të verdhë në portokalli dhe përmban shumë përfitime shëndetësore. Antioksidanti primar në këtë erëz është kurkumeni i cili është një substancë anti-inflamatore që është përdorur për shekuj në mjekësinë kineze.
Shafrani i Indisë mund të ndihmojë në kontrollimin e shtimit të peshës, eliminimin e obezitetit dhe trajtimin e çrregullimeve metabolike. Prandaj rekomandohet që 1-2 herë në javë të konsumoni çaj shafrani për të humbur peshë dhe për të luftuar simptomat e gripit.
Studime të shumta kanë treguar se shafrani i Indisë është jashtëzakonisht i dobishëm në rastin e infeksioneve, problemeve të tretjes, inflamacionit, madje edhe kancerit. Gjithashtu shërben si antibiotik i fuqishëm për trupin tonë./neps.al
Përgatitja Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë.
Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta.
Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë.
Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit.
Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment