5 arsye përse bëni mirë të pini më shpesh çaj shafrani
Shafrani i Indisë është një erëz e famshme me ngjyrë të verdhë në portokalli dhe përmban shumë përfitime shëndetësore. Antioksidanti primar në këtë erëz është kurkumeni i cili është një substancë anti-inflamatore që është përdorur për shekuj në mjekësinë kineze.
Shafrani i Indisë mund të ndihmojë në kontrollimin e shtimit të peshës, eliminimin e obezitetit dhe trajtimin e çrregullimeve metabolike. Prandaj rekomandohet që 1-2 herë në javë të konsumoni çaj shafrani për të humbur peshë dhe për të luftuar simptomat e gripit.
Studime të shumta kanë treguar se shafrani i Indisë është jashtëzakonisht i dobishëm në rastin e infeksioneve, problemeve të tretjes, inflamacionit, madje edhe kancerit. Gjithashtu shërben si antibiotik i fuqishëm për trupin tonë./neps.al
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment