5 arsye përse bëni mirë të pini më shpesh çaj shafrani
Shafrani i Indisë është një erëz e famshme me ngjyrë të verdhë në portokalli dhe përmban shumë përfitime shëndetësore. Antioksidanti primar në këtë erëz është kurkumeni i cili është një substancë anti-inflamatore që është përdorur për shekuj në mjekësinë kineze.
Shafrani i Indisë mund të ndihmojë në kontrollimin e shtimit të peshës, eliminimin e obezitetit dhe trajtimin e çrregullimeve metabolike. Prandaj rekomandohet që 1-2 herë në javë të konsumoni çaj shafrani për të humbur peshë dhe për të luftuar simptomat e gripit.
Studime të shumta kanë treguar se shafrani i Indisë është jashtëzakonisht i dobishëm në rastin e infeksioneve, problemeve të tretjes, inflamacionit, madje edhe kancerit. Gjithashtu shërben si antibiotik i fuqishëm për trupin tonë./neps.al
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment