Penne arrabiata, makaronat përfekte për të gjithë familjen tuaj
Penne arrabiata janë ndër gatimet më të njohura në mbarë botën! Shi ja e tyre pikante i ka bërë gjithmonë të jenë më speciale se llojet e pastave të tjera. Por si gatuhen në shtëpi?
Përbërësit:
1 kg penne
3 lugë vaj ulliri
3 thelpinj hudhër
1/4 lugë çaji thekon e grimcuar të piperit të kuq, varësisht nga sa pikante e dëshironi
1 e 1/2 filxhan domate të prera të freskëta)
2 lugë paste domate
6 gjethe borzilok të freskët, të copëtuar
1/2 filxhan djathë të freskët të integruar parmixhano (ose djathë pecorino)
1/3 filxhan majdanoz me fletë të sheshta (të copëtuar imët)
Përgatitja:
Gatuajini makaronat në një tenxhere të madhe me ujë të vluar, sipas udhëzimeve të paketës, derisa të zbuten.
Ndërkohë, ngrohni vajin e ullirit në një tigan të madh në nxehtësi mesatare. Shtoni hudhër dhe piper të kuq të shtypur; gatuajini duke e përzier për 30 sekonda.
Shtoni domate, duke i shtypur ato përafërsisht me pjesën e prapme të një lugë druri bashkë me pastën e domateve.
Lëreni të ziejë në zjarr të ngadaltë dhe gatuajeni për 5-10 minuta. Hiqeni nga zjarri dhe shtoni borzilok të freskët të copëtuar. Kur makaronat të jenë zier, kullojeni ujin dhe shtojani ujin e makaronave salcës.
Provojeni salcën për shije dhe shtoni më shumë thekon të specit të kuq ose kripë dhe piper, nëse është e nevojshme për shijen tuaj . Shërbejeni menjëherë të mbushur me djathë pecorino ose djathë parmixhano dhe majdanoz të freskët të copëtuar.
Ju bëfshin mirë!
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment