Vezë të bardha apo vezë kafe, cilat janë më të shëndetshme? Ja përgjigjia që po mundon të gjithë
Ashtu si në rastin e bukës kafe, sheqerit kaf apo orizit kaf, njerëzit janë të prirur gjerësisht të besojnë se ushqimet me ngjyrën kafe janë më të shëndetshme se pjesa tjetër.
Por a vlen kjo teori edhe për vezët me të njëjtën ngjyrë? Mesa duket jo.
Sipas nutricionistëve, ky është një keqkuptim i madh dhe në të vërtetë, nuk ka asnjë diferencë mes vezëve ngjyrë kafe dhe atyre të bardha.
Diferencën e vërtetë në vlerat ushqyese të vezëve në fakt e bëjnë të tjerë faktorë që nuk identifikohen dot me sy.
Ngjyra e vezës varet nga raca e pulave dhe pigmentet që ato prodhojnë ndërkohë që zënë vezët: kjo është arsyeja përse kemi vezë kafe, të bardha e madje dhe blu në të gjelbër.
Ndërsa vlerat ushqyese, përcaktohen vetëm nga ushqimi që pula konsumon, mënyra si ajo rritet dhe freskia e vezëve.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment