Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ky puding me shije të mrekullueshme falë limonit, nuk ka nevojë për xhelatinë!
Si fillim lani limonët, i qëroni lëkurën në bishta të gjatë dhe i vendosni për t'i zierë (vetëm lëkurat) për 10 minuta.
Më pas i hiqni lëkurat, i thani dhe i kaloni në një tigan. I shtoni një 1 gotë e gjysmë me sheqer dhe një gotë e gjysmë me ujë.
Trazojini vazhdimisht dhe i lini për 10 minuta në zjarr.
Transferojeni lëkurën e limonit në një tas të madh dhe i shtoni një lugë sheqer. E lini të ftohet.
Ndërkohë tek shurupi i mbetur në tigan, shtoni kremin e qumështit. Trazojeni vazhdimisht për 15 minuta.
Shtrydhini sipër lëngun e limonit. I përzieni për herë të fundit dhe kalojeni masën në 6 gota.
E lini në frigorifer për të paktën 5 orë. Pasi të jenë gati, shtojini shiritat e limonit para se ta shërbeni. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment