Tavë patatesh me turshi dhe reçel kumbulle, një nga mrekullitë e qershorit

Ingredientët

  • 500 gr patate
  • 2 lugë vaj ulliri
  • 50 gr kastravec turshi
  • Qepë turshi plus 3 lugë lëng nga turshitë
  • 60 gr gjethe sallate
  • ½ lugë pluhur mustardë
  • 1/2 lugë sheqer
  • 160 gr djathë Brie
  • Pak reçel kumbulle për servirje

Udhëzimet

1

Ngrohni furrën në 180 ° C.

2

Në një tavë të madhe hidhni patatet me 1 lugë gjelle vaj.

3

Patatet duhet të vendosen në një shtresë vetme me pak hapësirë rreth tyre.

4

Piqini për 30 minuta ose deri sa të marrin ngjyrë të artë dhe të freskët.

5

Ndërkohë hidhni turshitë dhe qepët me gjethet e sallatës.

6

Në një tas, rrihni lëngun e turshive me vajin e mbetur, 1 lugë gjelle ujë, pluhurin e mustardës dhe sheqerin.

7

Pas 30 minutash, shtoni djathin Brie në tavën e pjekjes duke lëvizur patatet për të krijuar hapësirë dhe piqini për 5 minuta të tjera, derisa djathi të ketë filluar të shkrihet.

8

Nxirreni tavën dhe sherbejeni me salcën e përgatitur dhe pak nga receli i kumbullave.

Lini një koment