Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Merrni një tenxhere lyjeni me pak vaj ulliri dhe vendoseni nw zjarr.
2.Ndërkohë lani dhe pastroni perimet dhe i prisni në rende.
3.Pasi vaji është nxehur, hidhni qepën, mishin e grirë, patëllxhanin, kungulleshkat dhe i lini të skuqen për pak minuta.
4.Pastaj shtoni orizin dhe domatet.
5.Hidhini ujë dhe i lini të ziejnë për 10-15 min.
6.Ndërkohë pastroni specat, duke u hequr bishtin dhe pjesën e farave nga brenda.
7.Vendosini në tavë dhe futini në furrë në temperaturën 200 gradë, derisa të marrin ngjyrë.
8.Pasi perimet, orizi dhe mishi janë zier dhe specat i keni nxjerrë nga furra, filloni proçesin e mbushjes.
9.Me ndihmën e një luge, i mbushni mirë specat dhe i vendosni me radhë në tepsi. Pjesën që mbetet, hidheni nëpër hapësirat bosh mes specave.
10.Pasi keni mbushur specat, futini përsëri në furrë në temperaturën 250 gradë për 15 minuta.
11.Specat e mbushur janë gati për t’u servirur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment