Koha e përgatitjes: 15 minuta –Koha e gatimit: 25 minuta
Ingredientët
Baza e tartës: 200 gram brokoli
200 gram patate
120 gram djathë i verdhë
Kripë dhe piper i zi
Vaj për lyerjen e tavës
Mbushja: 100 gram brokoli
6 kokrra vezë
60 gram djathë i verdhë
1 qepë e vogël e thatë
1 domate
2 lugë gjelle krem pana
Kripë, piper i zi, rigon
Udhëzimet
1
Lajmë brokolin dhe 200 gram të saj i grijmë në rende. Po ashtu qërojmë patatet, i grijmë në rende nga ana më e trashë e rendes dhe i bashkojmë në një tas të vetëm.
2
Shtojmë në tas dhe 120 gr djathë të verdhë që shkrin, kripë, piper të zi dhe të gjithë këto përbërës i përziejmë mirë.
3
Lyejmë një tepsi me pak vaj dhe shtojmë në tepsi përbërësit që bashkuam. Nivelojmë bazën me fundin e një gotë, duke ngritur pak muret anësore të bazës së tartës me qëllim që të mbahet mbushja.
4
Vendosim tavën në furrë për të pjekur bazën në temperaturë 180 gradë Celsius, për 20-25 minuta.
5
Në një tas rrahim 6 vezë të plota.
6
Shtojmë tek vezët 100 gram brokoli në lule boçe të vogla, 60 gram djathë të verdhë pice, 1 qepë në kubikë, domaten të prerë në kubikë, 2 lugë gjelle krem panna, kripë dhe piper të zi. I përziejmë mirë të gjitha bashkë.
7
Nxjerrim tavën nga furra dhe shtojmë mbushjen e tartës. Vendosim përsëri tavën në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius, për 20-25 minuta.
8
E lëmë tavën të ftohet 15 minuta, pastaj e shërbejmë. Shijojeni!
Shënime
Receta marrë nga shqiptarja.com
Realizuar më parë nga Zonja Vjollca
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment