Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Nëse do ta kaloni në shtëpi këtë festë, përse mos të shijoni disa tarta fantastike nga duart tuaja?
Në një tas bashkoni miellin, gjalpin dhe kripën.
I përzieni mirë në një mikser.
Më pas shtoni vezën, vaniljen dhe 1 lugë gjellë ujë.
E trazoni sërish në mikser për 2 minuta.
Më pas e hiqni, e rrumbullakosni me dorë, e mbështillni me një qese kuzhine dhe e fusni në frigorifer për të paktën 30 minuta.
Ndërkohë parangrohni furrën në 200 gradë.
Tavolinën e punës e lyeni me pak miell.
Hapeni petën sa më të madhe, me ndihmën e fundit të gotës filloni e prisni format në rrumbullake.
Anët e tartave të vogla i ngrini pak me dorë.
Brenda i mbushni me një lugë çaji nga reçeli që dëshironi.
I radhisni të gjitha në një tavë ku keni vendosur më parë një letër kuzhine.
I fusni në furrë tartat për 15 minuta. Shijojini!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment