Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Nëse do ta kaloni në shtëpi këtë festë, përse mos të shijoni disa tarta fantastike nga duart tuaja?
Në një tas bashkoni miellin, gjalpin dhe kripën.
I përzieni mirë në një mikser.
Më pas shtoni vezën, vaniljen dhe 1 lugë gjellë ujë.
E trazoni sërish në mikser për 2 minuta.
Më pas e hiqni, e rrumbullakosni me dorë, e mbështillni me një qese kuzhine dhe e fusni në frigorifer për të paktën 30 minuta.
Ndërkohë parangrohni furrën në 200 gradë.
Tavolinën e punës e lyeni me pak miell.
Hapeni petën sa më të madhe, me ndihmën e fundit të gotës filloni e prisni format në rrumbullake.
Anët e tartave të vogla i ngrini pak me dorë.
Brenda i mbushni me një lugë çaji nga reçeli që dëshironi.
I radhisni të gjitha në një tavë ku keni vendosur më parë një letër kuzhine.
I fusni në furrë tartat për 15 minuta. Shijojini!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment